Enkele projecten waarin RestPort Technologies leverancier is:

Controle van identiteitsdocumenten bij notarissen

Een van de belangrijke - en verplichte - taken van de notaris is om de identiteit van de cliënt te verifiëren. Maar hoe weet je of een identiteitsdocument echt is? Dit is met het blote oog vaak moeilijk vast te stellen.

Om notarissen hierbij te helpen hebben RestPort Technologies en NEXTlegal de krachten gebundeld. Met de hard- en softwareoplossingen van RestPort Technologies, waaronder een desktop en mobiele systemen, kunnen vrijwel alle wereldwijd in gebruik zijnde identiteitsdocumenten worden gecontroleerd en - door middel van de koppeling met NEXTassyst - direct automatisch worden opslagen bij de juiste relatie.

Efficiënter werken

Door de scanoplossing en koppeling van RestPort Technologies en NEXTassyst van NEXTlegal kunt u sneller en efficiënter werken. U hoeft niet meer eerst een kopie van het identiteitsdocument te maken, die vervolgens weer in te scannen en op te slaan in de relatiekaart. U hoeft ook niet meer handmatig de gegevens van het legitimatiebewijs over te nemen met kans op fouten.

Automatische verwerking

Alle bovenstaande handelingen gaan met behulp van de scanoplossing van RestPort Technologies en NEXTlegal automatisch. De relevante gegevens worden automatisch gekoppeld aan de juiste relatie en opgeslagen onder de relatiekaart. Daarnaast wordt direct een VIS-check uitgevoerd.


Uitgifte toegangspassen bij het Badge Center

Op grond van de Luchtvaartwet heeft de exploitant van Rotterdam The Hague Airport de taak om toegangspassen aan medewerkers en bezoekers tot beschermde gebieden van de luchthaven uit te geven.

Alvorens er een toegangspas wordt verstrekt, worden er door het Badge Center eerst een aantal verplichte veiligheidscontroles uitgevoerd.

Met behulp van de hardware en software van RestPort Technologies worden identiteitsdocumenten van medewerkers en bezoekers, die van het Badge Center een toegangspas krijgen, gecontroleerd en geverifieerd op echtheid.


Mobiele identiteitscontrole met IDcheckApp

Met IDcheckApp kan men snel en eenvoudig identiteitsdocumenten uitlezen en verifiëren. Daarnaast kan men controleren of het een echt identiteitsdocument betreft.

Hoe het werkt

IDcheckApp gebruikt OCR (= Optical Character Recognition) om de Machine Readable Zone MRZ van het identiteitsdocument te scannen.

Dit zijn de onderste 2 of 3 regels van het paspoort of van de identiteitskaart.

IDcheckApp gebruikt vervolgens de NFC-functionaliteit van de mobiele telefoon om de RFID-chip in het identiteitsdocument uit te lezen en te verifiëren op echtheid aan de hand van de gegevens in de chip.

Na het uitlezen van een identiteitsdocument kan IDcheckApp additioneel verschillende online databases voor authenticiteitsfuncties gebruiken.